Pikkuteatterin esittely ja historia

Kangasalan Pikkuteatteri on lasten ja nuorten teatteri, jossa on mukana vuosittain 50-60 lasta ja nuorta. Näytelmiä tehdään vuodesta riippuen kahdessa tai kolmessa eri ikäryhmässä.

Pikkuteatterin voimasta kertoo parhaiten näyttelijöiden itsensä valitsema slogan "En minä, et sinä, vaan me!". Näyttämöllä on vuosien mittaan syntynyt lukuisia onnistumisen elämyksiä, jotka ovat tuoneet iloa myös katsomoon: Pikkuteatterin esityksiä on vuosien mittaan käynyt katsomassa jo yli 17 000 katsojaa!

Pikkuteatterin syyskauden harjoitukset keskittyvät erilaisiin teatteriharjoitteisiin, ryhmäytymiseen sekä muihin varsinaista näytelmää tukeviin harjoitteisiin. Esimerkiksi pienempien lasten ryhmässä kesäteatterinäytelmän harjoittelu aloitetaan tammikuussa, mutta muut harjoitukset alkavat jo syyskuun aikana. Harjoituksia on eri ikäryhmissä pääsääntöisesti kerran viikossa, mutta noin kuukauden ajan ennen ensi-iltaa harjoituksia voi olla viisikin kertaa viikossa. Harrastus vaatii siis sitoutumista paitsi lapsilta ja nuorilta, myös vanhemmilta, joiden talkooapu mahdollistaa teatterin tasokkaan toiminnan.

Nuorimpien lasten ryhmä esittää Kangasalan kesäteatterissa Lasten Löytöretki -tapahtuman ajankohtana. "Keski-ikäisten" ryhmän esitysaika on vaihdellut loppukesästä kevääseen. Vanhimpien nuorten ryhmä on useimmiten esittänyt sisänäytelmää loppusyksystä, mutta tämäkin vaihtelee vuoden mukaan.

Ohjaajana Kangasalan Pikkuteatterissa on toiminut jo vuosien ajan ammattitaitoinen Mika Eerola. Lisäksi hänen tukenaan on ollut eri vuosina apulaisohjaajia. Pikkuteatteri panostaa upeaan puvustukseen, kiitos puvustaja Heidi Jaakkolan. Myös lavasteet ja äänimaailma toteutetaan tasokkaasti.

Kangasalan Pikkuteatteri on toiminut omana yhdistyksenään loppuvuodesta 2010 alkaen, ja vuosien mittaan teatterista on kasvanut Pirkanmaan alueella hyvin tunnettu ja valtakunnallisiakin tunnustuksia saanut lasten ja nuorten teatteri. Alunperin toiminta alkoi Rampin Pikkuteatterina vuonna 2009. Teatteri tekee yhteistyötä Kangasalan paikallisten kulttuuritoimijoiden kanssa.


Kangasalan Pikkuteatterin arvoihin kuuluu, että teatteri on erilaisten perheiden ulottuvilla taloudelliseen tai sosiaaliseen asemaan katsomatta. Tästä syystä olemme pyrkineet pitämään lippujen hinnan esitystemme tasoon nähden poikkeuksellisen alhaisena. Aika ajoin tämä herättää jopa ihmetystä: talkoovoimin toimivalle tasokkaalle ja ammattimaiselta vaikuttavalle teatterille lisälipputulot toisivat lisää taloudellista turvaa, ja esitysten tason puolesta lipun hinta voisi olla huomattavasti nykyistä korkeampi.Haluamme kuitenkin pitää kiinni tärkeistä periaatteistamme. Siksi kaikki muu taloudellinen ja talkoisiin pohjautuva tuki on toiminnallemme erittäin tärkeää. Pikkuteatteri tekee tärkeää lapsi-, nuoriso- ja teatterityötä, mitä toivomme voivamme jatkaa vielä vuosien ja vuosien ajan.

Kangasalan Pikkuteatterin saamat valtakunnalliset tunnustukset:
Ramppikuume Valtakunnalliset nuorisoteatteripäivät 22.-24.4.2016, Kankaanpää:

- Tunnustus taidokkaasta näyttelijäntyöstä,

- Henkilökohtainen palkinto näyttelijäntyöstä Konsta Niemiselle ja Riku Liskille

Ramppikuume Valtakunnalliset nuorisoteatteripäivät 24.-26.4.2015, Kankaanpää:

- Tunnustus koko teatterille heittäytymisestä

- Tunnustus Vuoden parivaljakko Salla Hellstenille ja Moona Huttuselle

Pikkuteatterin aikaisemmat näytökset:

 • Saapasjalkakissa 2010
 • Satumainen Seikkailu 2011
 • Iso Paha Susi 2011
 • Pekko ja peikonpyydystäjät 2012
 • Viimeinen Visunkainen 2012
 • Ulpu Uniratsu ja kauhea Kronkku 2013
 • Peukaloisen retket 2013
 • Sepänsälli ja prinsessa 2014
 • Robin Hood 2014
 • Mistä on kiltit tytöt tehty? 2014
 • Susi, joka tykkäsi vastaleivotusta pullasta 2015
 • Rakkautta ja rötöksiä 2015
 • Kalanruotoriipus 2015
 • Roope ja Juuli 2016
 • Lumikki ja seitsemän kääpiötä 2016